Biografie


Ik, Marieke Spekle (1980) ben een echt Arnhems meisje van origine. Van jongs af aan vind ik het heerlijk om te tekenen en dingen te bedenken die interessant of mooi zijn. Na de oriëntatiecursus aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (ArtEZ) was ik verkocht en koos ik voor de Docentenopleiding Beeldende Kunst & Vormgeving. Na vier jaar had ik mijn diploma op zak en was ik vele kunstwerken en vaardigheden rijker.

Ook aan mijn interesse voor de menselijke psyche wilde ik gehoor geven en dus ging ik nog eens vier jaar studeren in Amsterdam, maar dit keer in deeltijd, voor Analytisch Tekentherapeut. Het is intrigerend om te zien hoe een tekening niet alleen kunstzinnig kan zijn, maar ook een middel om vaak verborgen conflicten te zien in iemands leven.

Sinds begin 2009 heb ik mijn eigen praktijk als Analytisch Tekentherapeut, geef ik workshops aan bedrijven en particulieren en ben ik daarnaast bezig met mijn kunst een plekje te geven in de wereld.

"Haar werk lijkt op dat van Chagall" - Michiel Prins.

Wat ik telkens beoog met mijn kunst is om de verbinding te laten zien tussen mensen en hun omgeving. Iedereen is op welke manier dan ook verbonden met de ander, al is het maar door de lucht die twee mensen allebei inademen. In mijn werk smelten bomen met mensen samen, blaas ik leven in washandjes en dragen twee mensen een hoed dit op hun beider hoofden past.

Mijn werk is sprookjesachtig, wonderlijk, kleurrijk, verhalend en spreekt tot de verbeelding.